ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ESSENTIAL OIL

Τα Αιθέρια Έλαια είναι τα αγνά αποστάγματα των φυτών, γνωστών για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Είναι εκχυλίσματα από φύλλα, άνθη, καρπούς, ξύλο, φλούδα και ρίζα από φυτά και δένδρα. Χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία, έναν ιδιαίτερο κλάδο της βοτανικής ιατρικής. Εισχωρούν στο σώμα με την εισπνοή ή με την απορρόφηση από το δέρμα (υπάρχουν και κάποια πόσιμα, αλλά θέλει προσοχή) και επιδρούν στον άνθρωπο με τρεις διαφορετικούς τρόπους, οργανικά, φαρμακολογικά και ψυχολογικά.
Την στιγμή που εισπνέονται, σήματα αποστέλλονται στο νευρικό σύστημα του εγκεφάλου και εξασκούν άμεση επίδραση στο μυαλό και στα συναισθήματα. Με την απορρόφηση από το δέρμα, τα χημικά συστατικά των ελαίων μεταφέρονται με την κυκλοφορία του αίματος σε όλες τις περιοχές του σώματος που αντιδρούν με την σωματική χημεία, όπως κάνουν και τα φάρμακα.
Ύστερα από μερικές ώρες το σώμα αποβάλει τα έλαια με τον ιδρώτα, τα ούρα και τα κόπρανα. Ο μέσος χρόνος αυτής της διαδικασίας είναι 1,5 με 2 ώρες. 
Παρακάτω θα γίνει μια αναφορά στα πιο γνωστά έλαια και την χρήση τους.   

1 σχόλιο:

  1. Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά. Απλώς για το σώμα έχω ακούσει ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιεί κανείς μόνο φυσικά αιθέρια έλαια, γιατί κυκλοφορούν και συνθετικά.
    Επίσης, μπορεί κανείς να προμηθευτεί ιονιστή με αιθέρια έλαια, που καθαρίζει και ιονίζει τον αέρα, φιλτράροντάς τον μέσα από νερό.Χρησιμοποιώ το Αιθέριο Έλαιο APIVITA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake