ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

SEA BUCKTHRON

ΙΠΠΟΦΑΕΣ
 Το Sea-Buckthorn (επιστημονική ονομασία) θεωρείται από τις πιο σημαντικές υπερτροφές με 190 πολύτιμα συστατικά, χρήσιμα για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, Ε, Α, Β, D, K όλα τα απαραίτητα μέταλλα, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, ιχνοστοιχεία και έναν μεγάλο συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών. Περιέχει β-καροτένιο, που είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α, καθώς και λυκοπένιο (αντικαρκινική δράση), α-καροτίνη, ζεαξανθίνη  και λουτεΐνη. Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ω-3 (λινολενικό οξύ), ω-6 (λινελαϊκό οξύ), ω-7 (παλμιτελαϊκό οξύ), ω-9 (ελαϊκό οξύ).  Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ρυθμίζει τον μεταβολισμό, μπορεί και βοηθά την γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών. Προστατεύει από καρδιαγγειακά προβλήματα και ενισχύει το νευρικό σύστημα. Αποτοξινώνει τον οργανισμό, οξυγονώνει και ανανεώνει τα κύτταρα, αντιμετωπίζει την πρόωρης γήρανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake