ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΑΒΕΝΗ βρώμη - Avena Sativa


Μονοετές χόρτο,που φθάνει σε ύψος το 1 μέτρο. Έχει όρθιους κούφιους βλαστούς, λεπιδοειδή φύλλα και μικρά στάχυα με σπέρματα (κόκκοι). Περιέχει σαπωνίτες, αλκαλοειδή, στερόλες, φλαβονοειδή, πυριτικό οξύ, άμυλο, πρωτείνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Η βρώμη είναι πασίγνωστη ως θρεπτικό δημητριακό.
Η φαρμακευτική της δράση οφείλεται στα πίτουρα της που μειώνουν τη χολιστερίνη και αυξάνει την ενεργητικότητα.Τα άχυρα της βρώμης χορηγούνται για την θεραπεία της γενικής ατονίας και των νευρικών παθήσεων. Οι κόκκοι και τα άχυρα είναι ήπια αντικαταθλιπτικά, ανεβάζοντας ηπίως τα ενεργειακά επίπεδα και υπερασπίζοντας το υπεραγχωμένο νευρικό σύστημα. Η βρώμη είναι ένα από τα βασικά βοηθήματα για την ανάρρωση μετά από μακροχρόνιες ασθένειες. Για εξωτερική χρήση οι κόκκοι είναι μαλακτικοί και καθαριστικοί και αν προστεθεί σαν αφέψημα στο νερό του μπάνιου συντελεί στην καταπράυνση της φαγούρας και του εκζέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake