ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΑΓΡΙΑΔΑ αγρόπυρον - Agropyron Repens

Πολυετές φυτό που φθάνει τα 80 εκατοστά. Έχει μακρύ και έρπων ρίζωμα, λεπτά φύλλα και ευθυτενή στάχυα που φέρουν πράσινα άνθη σε δύο σειρές. Ως ήπιο διουρητικό και μαλακτικό, χρησιμοποιείται  συνήθως για ουρολοιμώξεις, όπως η κυστίτιδα και η ουρηθρίτιδα. 
Προστατεύει τους σωληνίσκους του ουροποιητικού από τη μόλυνση και τους ερεθιστικούς παράγοντες και αυξάνει τον όγκο των ούρων. Μαζί με άλλα βότανα βοηθάει στη θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά. Ο χυμός από την ρίζα της αγριάδας θεραπεύει τον ίκτερο και άλλες παθήσεις του συκωτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake