ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΑΓΡΙΟ ΓΙΑΜ διοσκορέα - Dioscorea Villosa

Φυλλοβόλο πολυετές φυτό που αναρριχάται σε ύψος 6 μέτρων, με μικρά άνθη και φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Είναι το φυτό που αποτέλεσε την αφετηρία για την δημιουργία του πρώτου αντισυλληπτικού χαπιού.
Περιέχει στεροειδή σαπωνίνες, άμυλο,
φυτοστερόλες, αλκαλοειδή και ταννίνες. Ανακουφίζει από τους πόνους της εμμηνόρροιας, των ωοθηκών  και του τοκετού. Είναι αντισπασμωδικό, αντιφλεγμονώδες, αντιρευματικό, γι' αυτό είναι πολύτιμο για προβλήματα του πεπτικού συστήματος, την αρθρίτιδα και τις μυικές κράμπες ως μυοχαλαρωτικό.

3 σχόλια:

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake