ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  (μέρος  γ')

ΜΕΤΑΛΛΑ
Κάποια βότανα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μέταλλα και μπορούν να επενεργήσουν αυτοτελώς ως τροφικά συμπληρώματα. Το Ταράξακο ή αγριοράδικο περιέχει μεγάλες ποσότητες σε κάλιο και αντίθετα με άλλα διουρητικά που οδηγούν σε αποβολή με την ούρηση αυτού του μετάλλου από το σώμα το παραπάνω φυτό συμβάλει στη συντήρηση του καλίου σε υψηλά επίπεδα.

ΠΙΚΡΑ ΤΟΝΩΤΙΚΑ
Είναι μια ομάδα διαφορετικών συστατικών που συνδέονται μόνο από την πικρή γεύση τους. Η πικράδα διεγείρει τις εκκρίσεις από τους σιελογόνους αδένες και τα όργανα του πεπτικού συστήματος. Αυτές οι εκκρίσεις βελτιώνουν εντυπωσιακά την όρεξη και ενδυναμώνουν το πεπτικό σύστημα. π.χ η αψιθιά.

ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
Εξάγονται από τα φυτά για να φτιαχτούν τα αιθέρια έλαια όπου είναι από τα ποιο σημαντικά  συστατικά των φυτών. Η Μελαλεύκη είναι γνωστό ότι περιέχει πάνω από 60 πτητικά συστατικά στο πτητικό έλαιο της, πολλά από τα οποία είναι ισχυρά αντισηπτικά..

ΣΑΠΩΝΙΝΕΣ
Υπάρχουν δύο ειδών οι τριτερπενοειδούς τύπου και οι στεροειδούς τύπου. Οι τελευταίες παίρνουν το όνομά τους από τις φυσικές στεροειδείς του σώματος. Πολλά φυτά που περιέχουν σαπωνίνες στεροειδούς τύπου έχουν έντονη ορμονική δραστηριότητα.π.χ η γλυκόρριζα. Οι τριτερπενοειδείς σαπωνίνες συχνά είναι ισχυρά αποχρεμπτικά και υποβοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.π.χ η πρίμουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake