ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ( μέρος δ')

ΚΟΥΜΑΡΙΝΕΣ
Πολλά είδη φυτών με διαφορετικό τύπο ανευρίσκονται ευρύτατα με αποκλίνουσες δράσεις. Στον μελίλωτο αραιώνει το αίμα, στο σέλινο χρησιμοποιείται ως αντηλιακό, ενώ στον αγριομάραθο είναι ένα ισχυρό χαλαρωτικό των λείων μυών.

ΤΑΝΝΙΝΕΣ
Παράγονται λίγο ή πολύ από όλα τα φυτά. Οι ταννίνες προκαλούν συσπάσεις των ιστών του σώματος, φέρνοντας κοντά τον ένα στον άλλο και βελτιώνουν την αντίσταση τους στις λοιμώξεις. Η στυφή γεύση των φλοιών και των φύλλων, τα κάνει να έχουν άσχημη γεύση για τα έντομα και τα φυτοφάγα ζώα.

ΦΑΙΝΟΛΕΣ
Περιλαμβάνει το  σαλικυλικό οξύ, το φυσικό πρόδρομο της ασπιρίνης. Ανευρίσκεται σε πολλά φυτά όπου είναι αντισηπτική μετριάζει της φλεγμονές όταν η χρήση του γίνεται εσωτερικά, όπως το θυμάρι.

ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ
Έχουν ευρεία ποικιλία δράσεως όπου βρίσκεται σε πολλά φυτά. Είναι αντιφλεγμονώδες και ιδιαίτερα χρήσιμη στην καλή λειτουργία του αίματος. Η ρουτίνη όπου ανευρίσκεται στο λεμόνι ενισχύει τα τοιχώματα των αγγείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake