ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΑΠΗΓΑΝΟΣ ρούτα - Ruta Graveolens

Αρωματικό, αειθαλές πολυετές φυτό που φθάνει σε ύψος το 1 μέτρο. Έχει σαρκώδη τρίλοβα φύλλα, κιτρινοπράσινα άνθη με 5 πέταλα και στρογγυλές κάψες σπόρων. Περιέχει πτητικό έλαιο, φλαβονοειδή, κουμαρίνες και αλκαλοειδή.
Χρησιμοποιείται κυρίως ως εμμηναγωγό, διεγείρει τους μυς της μήτρας και προκαλεί την εμμηνόρροια. Επίσης χρησιμοποιείται για την θεραπεία της υστερίας, επιληψίας, κολικοί και σκώληκες των εντέρων. Θέλει πολύ προσοχή γιατί είναι τοξικός σε μεγάλες δόσεις. Το νωπό φυτό προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα. Να μην χρησιμοποιείται από εγκύους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake