ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ αψιθιά - Artemisia Absinthium

Πολυετές θάμνος που φθάνει σε ύψος το 1 μέτρο. Έχει σκουροπράσινα οδοντωτά φύλλα και συμπλέγματα κοκκινωπών ή κίτρινων άνθεων. Περιέχει πτητικό έλαιο, σεσκιτερπενική λακτόνη, φλαβονοειδή και τριτερπένια. Βότανο με μεγάλη δράση,
μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πεπτικό. Ανοίγει την όρεξη, βελτιώνει την πεπτική διαδικασία και βοηθάει στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.
(Συγγενικά είδη της αρτεμισίας που χρησιμοποιούμε είναι η αρτεμισία το αβρότονον, αρτεμισία το αψίνθιον, αρτεμισία το δρακόντειον, αρτεμισία η ετήσια, αρτεμισία η κίνα, αρτεμισία η τριχοειδής και το καθένα με τις δικές του θεραπευτικές ιδιότητες) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake