ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ σίλυβο - Carduus Marianus

Ακανθώδες διετές φυτό που φθάνει σε ύψος το 1,5 μέτρο, με αγκαθωτά φύλλα και βυσσινί άνθη. Περιέχει πικρές ουσίες και πολυακετυλένια. Από τα πιο γνωστά θεραπευτικά για παθήσεις του συκωτιού. Εξαιρετικό γιατρικό με σημαντική προστατευτική δράση στο συκώτι, αποτρέπει τις βλάβες από οινοπνευματώδη και δηλητηριάσεις που προέρχονται από θανατηφόρα μανιτάρια. Επίσης βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του συκωτιού που καταπονήθηκε από λοιμώξεις, ηπατίτιδα, ίκτερο ή χημειοθεραπεία και επιταχύνει την ανάρρωση του.

1 σχόλιο:

  1. Το γάλα απο γαιδουράγκαθο είναι καλό για στομαχικές διαταραχές και καούρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake