ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΘΑΨΙΑ - Thapsia Garganica

Μονοετές φυτό που το συναντάμε σε ακαλλιέργητα εδάφη, που φθάνει σε ύψος τα 50 εκατοστά. Έχει φύλλα με μίσχο, που άλλοτε είναι ίσια και άλλοτε με μακρουλούς λοβούς  και άνθη κίτρινου χρώματος. Περιέχει ρητίνη και πτητικό έλαιο.
Χρησιμοποιείται ο φλοιός της ρίζας ως ισχυρό καθαρτικό για προβλήματα δυσλειτουργίας του εντέρου, επίσης το βότανο εξωτερικά  όταν το μουσκέψουμε σε οινόπνευμα δίνει ένα ρετσίνι που χρησιμοποιείται κυρίως ως αντισπασμωδικό. Το φυτό είναι πολύ δραστικό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake