ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

CACAO

ΚΑΚΑΟ
Οι καρποί του χρησιμοποιούνται για τις πλούσιες αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Για τον λόγο αυτό μπορεί και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, όπως επίσης και να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.  Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, και να ρυθμίσει την πίεση. Το μαγνήσιο που περιέχουν σε αφθονία υποστηρίζει το καρδιακό και καρδιαγγειακό σύστημα.  Παρόλ'αυτά η φήμη του είναι ως αντικαταθλιπτικό. Περιέχει τρεις νευροδιαβιβαστές, τη σεροτονίνη, τη ντοπαμίνη και την φαινυλαιθαμίνη που σχετίζονται με την ευδιαθεσία και την ψυχική βελτίωση του ανθρώπου.  Γενικά διατηρεί τους φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς, μειώνει τις θρομβώσεις του αίματος με αποτέλεσμα την αποφυγή εγκεφαλικών επεισοδίων και διατηρεί την ψυχική υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake