ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΚΑΝΝΑΒΙΣ κανναβουριά - Cannabis Sativa

Μονοετές όρθιο φυτό που φθάνει σε ύψος τα 4 μέτρα, με λεπτά οδοντωτά φύλλα. Ανθίζουν και τα αρσενικά και τα θηλυκά φυτά αλλά μόνο τα θηλυκά έχουν σπέρματα. Περιέχει φλαβονοειδή, πτητικό έλαιο, αλκαλοειδή αλλά είναι και το μοναδικό φυτό που περιέχει ΤΗC (δέλτα 9 τετραυδροκανναβινόλη) μια ψυχοενεργεί ουσία.
 Η μακρά ιστορία του φυτού, ως φαρμακευτική αγωγή έχει δείξει ότι έχει αναλγητικές ιδιότητες, ανακουφίζει από τους πόνους του καρκίνου ή AIDS, για παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και για να ελαττώσει την νευρολογική υπερδραστηριότητα και τους μυϊκούς σπασμούς. Έχει αντικαταθλιπτική δράση και μπορεί να προκαλέσει και τον ύπνο. Απαγορευμένο φυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake