Είναι ένας πιο ισχυρός τρόπος επεξεργασίας των βοτάνων, αφού χρησιμοποιούμε τα κλωνάρια, τις ρίζες και τον φλοιό, δηλαδή τα πιο ανθεκτικά μέρη των φυτών. Με το σιγανό βράσιμο μπορεί να επιτευχθεί η εξαγωγή όλων των φαρμακευτικών συστατικών
των βοτάνων. Χρησιμοποιούμε αποξηραμένα ή νωπά φυτά, τα οποία θα πρέπει πρώτα να έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Όπως τα εγχύματα, έτσι και τα αφεψήματα μπορούν να ληφθούν κρύα ή ζεστά. Βάζουμε τα βότανα σε σκεύος και τα σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Στο τέλος της διαδικασίας μπορούμε να προσθέσουμε και τα πιο ευπαθή μέρη, όπως άνθη και φύλλα, αν φυσικά υπάρχουν. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε σε μια κούπα ή κανάτα ανάλογα με την ποσότητα που έχουμε. Αν έχουμε πικρά βότανα στο τέλος μαζί με τα άνθη, βάζουμε και μερικά φύλλα στέβια ή μια κουταλιά μέλι.
των βοτάνων. Χρησιμοποιούμε αποξηραμένα ή νωπά φυτά, τα οποία θα πρέπει πρώτα να έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Όπως τα εγχύματα, έτσι και τα αφεψήματα μπορούν να ληφθούν κρύα ή ζεστά. Βάζουμε τα βότανα σε σκεύος και τα σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Στο τέλος της διαδικασίας μπορούμε να προσθέσουμε και τα πιο ευπαθή μέρη, όπως άνθη και φύλλα, αν φυσικά υπάρχουν. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε σε μια κούπα ή κανάτα ανάλογα με την ποσότητα που έχουμε. Αν έχουμε πικρά βότανα στο τέλος μαζί με τα άνθη, βάζουμε και μερικά φύλλα στέβια ή μια κουταλιά μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου