ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΚΑΡΙΚΗ παπάγια - Carica Papaya

Ποώδες δένδρο που φθάνει σε ύψος τα 8 μέτρα, με κίτρινα άνθη με μαύρα σπέρματα, φύλλα διαχωρισμένα και καρπούς πορτοκαλοκίτρινου χρώματος. Περιέχει ένζυμα και αλκαλοειδή. Χρησιμοποιούμε τους καρπούς γιατί μπορούν και βοηθούν στην διαδικασία της πέψης.
Τα άνθη ως αφέψημα είναι χρήσιμα για την διάρροια και την δυσεντερία στα παιδιά, ενώ το γάλα από τον κορμό του δένδρου επαλείφεται εξωτερικά στις πληγές και στα έλκη. Τα σπέρματα έχουν ήπια καθαρτική δράση για τους σκώληκες των εντέρων. Το γάλα του άγουρου καρπού, περιέχει ένα ένζυμο που μπορεί και διαλύει τις πρωτεΐνες και έτσι βοηθάει στην πέψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake