Αν αναμίξουμε έγχυμα ή αφέψημα με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη τότε το αποτέλεσμα θα είναι η παρασκευή ενός σιροπιού βοτάνων. Είναι πάρα πολύ πρακτικό, ειδικά όταν απευθύνεται σε παιδιά. Επίσης προσφέρουμε το πλεονέκτημα της
μαλακτικής δράσης, όταν το πρόβλημα είναι ένας ερεθισμένος λαιμός. Τα σιρόπια με την γλυκιά τους γεύση μπορούν να καλύψουν τις δυσάρεστες γεύσεις πολλών βοτάνων. Η δοσολογία είναι 1:1 δηλαδή ίσες ποσότητες υλικών σε ένα σκεύος και ζέσταμα στο μέγιστο χρόνο του κάθε υλικού (15 λεπτά για έγχυμα και 30 λεπτά για αφέψημα). Ένας άλλος τρόπος παρασκευής σιροπιού είναι με βάμμα, δηλαδή αντί για έγχυμα ή αφέψημα, βάμμα. Σε ένα σκεύος βάζουμε 500γρ μελιού ή ζάχαρης και 250 νερό και ανακατεύουμε σε μικρή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί και να γίνει ένα μείγμα παχύρρευστο. Στην συνέχεια, αφού κρυώσει ρίχνουμε το βάμμα σε αναλογία 3:1 (3 μέλι με νερό και 1 βάμμα) ανακατεύουμε και εμφιαλώνουμε.
μαλακτικής δράσης, όταν το πρόβλημα είναι ένας ερεθισμένος λαιμός. Τα σιρόπια με την γλυκιά τους γεύση μπορούν να καλύψουν τις δυσάρεστες γεύσεις πολλών βοτάνων. Η δοσολογία είναι 1:1 δηλαδή ίσες ποσότητες υλικών σε ένα σκεύος και ζέσταμα στο μέγιστο χρόνο του κάθε υλικού (15 λεπτά για έγχυμα και 30 λεπτά για αφέψημα). Ένας άλλος τρόπος παρασκευής σιροπιού είναι με βάμμα, δηλαδή αντί για έγχυμα ή αφέψημα, βάμμα. Σε ένα σκεύος βάζουμε 500γρ μελιού ή ζάχαρης και 250 νερό και ανακατεύουμε σε μικρή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί και να γίνει ένα μείγμα παχύρρευστο. Στην συνέχεια, αφού κρυώσει ρίχνουμε το βάμμα σε αναλογία 3:1 (3 μέλι με νερό και 1 βάμμα) ανακατεύουμε και εμφιαλώνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου