Ένας ευχάριστος τρόπος λήψεις των βοτάνων είναι τα τονωτικά κρασιά, αυτό που θα περιγράψω αμέσως. Συνήθως τα βοτανά που χρησιμοποιούμε είναι τονωτικά και όχι τόσο θεραπευτικά, γιατί ο στόχος μας είναι
η ζωτικότητα, αλλά και η βελτίωση της πέψης και όχι η φαρμακευτική χρήση του. Σε μία κανάτα ή σε δοχείο με κάνουλα, βάζουμε τα βότανα και γεμίζουμε μέχρι πάνω κρασί, κόκκινο ή λευκό δεν έχει σημασία. Σημαντικό είναι τα βότανα να είναι καλυμμένα γιατί θα αν έρθουν σε επαφή με τον αέρα θα μουχλιάσουν. Τα αφήνουμε να ωριμάσουν για διάστημα μέχρι 6 εβδομάδες και το χρησιμοποιούμε μέχρι 4 μήνες, εφόσον δεν έχουν αλλοιωθεί τα βότανα. Η δοσολογία είναι 100γρ αποξηραμένο ή 200γρ νωπό σε 1 λίτρο. Μην δοκιμάσετε να κάνετε την ζύμωση του σταφυλιού με τα βότανα γιατί μειώνει την τονωτική και φαρμακευτική τους αξία.
η ζωτικότητα, αλλά και η βελτίωση της πέψης και όχι η φαρμακευτική χρήση του. Σε μία κανάτα ή σε δοχείο με κάνουλα, βάζουμε τα βότανα και γεμίζουμε μέχρι πάνω κρασί, κόκκινο ή λευκό δεν έχει σημασία. Σημαντικό είναι τα βότανα να είναι καλυμμένα γιατί θα αν έρθουν σε επαφή με τον αέρα θα μουχλιάσουν. Τα αφήνουμε να ωριμάσουν για διάστημα μέχρι 6 εβδομάδες και το χρησιμοποιούμε μέχρι 4 μήνες, εφόσον δεν έχουν αλλοιωθεί τα βότανα. Η δοσολογία είναι 100γρ αποξηραμένο ή 200γρ νωπό σε 1 λίτρο. Μην δοκιμάσετε να κάνετε την ζύμωση του σταφυλιού με τα βότανα γιατί μειώνει την τονωτική και φαρμακευτική τους αξία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου