Σε αντίθεση με την αλοιφή, η κρέμα βοτάνων περιέχει στα βασικά της συστατικά νερό και έλαιο. Η φαρμακευτική δράση της είναι διαφορετική αφού απορροφάται πλέον από το δέρμα και έτσι τα ενεργά συστατικά δρουν απευθείας στην προβληματική περιοχή,
καταπραΰνονταν το δέρμα, δροσίζονταν το αφού μπορεί και αφήνει ταυτόχρονα την περιοχή να αναπνέει και να ιδρώνει κανονικά. Στην παρασκευή της κρέμας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βάμματα, αιθέρια έλαια, εγχύματα, σκόνες ή και έλαια με έγχυση. Προσοχή κατά την διαδικασία παρασκευής να μην διαχωριστεί το νερό από το έλαιο. Η δοσολογία είναι 30γρ αποξηραμένου ή 80γρ νωπού βοτάνου, 150γρ κερί, 75γρ γλυκερίνη και 80γρ νερό. Ο τρόπος είναι ο εξής:
Βάζουμε γαλακτοποιηματικό κερί (ή μελισσοκέρι που είναι ιδανικό) σε ένα γυάλινο σκεύος και αυτό σε ένα άλλο με νερό που βράζει (μπαιν-μαρί) και ανακατεύουμε σιγά, προσθέτοντας την γλυκερίνη, το νερό και τα βότανα ή άλλα συστατικά που ανέφερα πιο πάνω και σιγοβράζει για 3 ώρες τουλάχιστον. Σουρώνουμε το υλικό με ένα φίλτρο και έχοντας πλέον ένα καθαρό ρευστό μείγμα ανακατεύουμε σιγά και συνεχώς μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Στην συνέχεια το βάζουμε σε σκουρόχρωμα γυάλινα βαζάκια, κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Την χρησιμοποιούμε μέχρι 3 μήνες, αν η κρέμα μουχλιάσει την πετάμε αμέσως.
καταπραΰνονταν το δέρμα, δροσίζονταν το αφού μπορεί και αφήνει ταυτόχρονα την περιοχή να αναπνέει και να ιδρώνει κανονικά. Στην παρασκευή της κρέμας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βάμματα, αιθέρια έλαια, εγχύματα, σκόνες ή και έλαια με έγχυση. Προσοχή κατά την διαδικασία παρασκευής να μην διαχωριστεί το νερό από το έλαιο. Η δοσολογία είναι 30γρ αποξηραμένου ή 80γρ νωπού βοτάνου, 150γρ κερί, 75γρ γλυκερίνη και 80γρ νερό. Ο τρόπος είναι ο εξής:
Βάζουμε γαλακτοποιηματικό κερί (ή μελισσοκέρι που είναι ιδανικό) σε ένα γυάλινο σκεύος και αυτό σε ένα άλλο με νερό που βράζει (μπαιν-μαρί) και ανακατεύουμε σιγά, προσθέτοντας την γλυκερίνη, το νερό και τα βότανα ή άλλα συστατικά που ανέφερα πιο πάνω και σιγοβράζει για 3 ώρες τουλάχιστον. Σουρώνουμε το υλικό με ένα φίλτρο και έχοντας πλέον ένα καθαρό ρευστό μείγμα ανακατεύουμε σιγά και συνεχώς μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Στην συνέχεια το βάζουμε σε σκουρόχρωμα γυάλινα βαζάκια, κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Την χρησιμοποιούμε μέχρι 3 μήνες, αν η κρέμα μουχλιάσει την πετάμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου