ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΚΥΔΩΝΙΑ - Cydonia Oblonga

Φυλλοβόλο δένδρο που φθάνει σε ύψος τα 8 μέτρα, με γκριζοπράσινα οβάλ φύλλα, λευκά άνθη και κίτρινους μεγάλους καρπούς. Περιέχει ταννίνη, οξέα φρούτων, γλίσχρασμα, κυανιούχους γλυκοζίτες, αμυγδαλίνη και μη πτητικό έλαιο. 
Ο άγουρος καρπός έχει μεγάλη στυπτικότητα και
έτσι είναι ιδανικό για την διάρροια, ειδικά για τα παιδιά. Ο χυμός του έχει αντισηπτικές ιδιότητες για στοματικά προβλήματα όπως έλκη και αίμα στα ούλα. Οι σπόροι έχουν υπακτική δράση για εντερικά προβλήματα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με την επίβλεψη ειδικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake