ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ - Petroselinum Crispum

Μονοετές βότανο που φθάνει σε ύψος τα 40  εκατοστά, με πράσινα πτερόμορφα φύλλα, λευκά άνθη με μικρά σπέρματα και ευθυτενή μίσχο. Περιέχει πτητικό έλαιο, φλαβονοειδή, κουμαρίνες, βιταμίνες A, E, C και μεγάλες ποσότητες σιδήρου.
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το βότανο είναι ιδανικό γιατρικό για την ουρική αρθρίτιδα, λόγω της ισχυρής διουρητικής του δράσης αλλά και των ρευματισμών και της αρθρίτιδας. Η ρίζα βοηθάει για εντερικά προβλήματα όπως τυμπανισμό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake