ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΒΑΜΜΑ ΜΕ ΞΥΔΙ και ΟΞΥΜΕΛΙ

Βάμματα με Βάση το Ξύδι
Ιδανικός τρόπος παρασκευής βάμματος, για αυτούς που δεν θέλουν την αλκοόλη. Μπορούμε να παρασκευάσουμε βάμμα με ξύδι, το οποίο περιέχει οξικό οξύ και ενεργεί σαν διαλυτικό και συντηρητικό με παρόμοιο τρόπο με την αλκοόλη.
Όταν φτιάχνετε βάμμα με ξύδι, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε μηλόξυδο, που είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία ή από  σταφύλι που γνωρίζουμε όμως ότι είναι καθαρό. Θα το βρούμε στα βιολογικά προϊόντα ή από κάποιο παραγωγό κρασιών. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε συνθετικό χημικό ξύδι. Η μέθοδος που θα ακολουθήσετε είναι η ίδια που περιγράψαμε για τα αλκοολούχα βάμματα.
Αν μουλιάσετε μπαχαρικά ή αρωματικά βότανα μέσα σε ξύδι, θα έχετε ένα αρωματικό ξύδι που είναι εξαιρετικό για τη μαγειρική, αλλά και για θεραπευτικούς λόγους.

Οξύμελι
Όταν πρέπει να πάρετε ένα βότανο με πολύ έντονη γεύση, όπως το σκόρδο, μπορείτε να καλύψετε τη γεύση με ένα οξύμελι, δηλαδή ένα μείγμα που παρασκευάζεται με πέντε μέρη μελιού και ένα μέρος ξυδιού.
Για να φτιάξετε την απαραίτητη βάση, ρίξτε σε μια κατσαρόλα μισό λίτρο ξύδι και ένα κιλό μέλι και βράστε το μέχρι που το μείγμα να πάρει την πυκνότητα σιροπιού.
Στην συνέχεια μπορούμε να φτιάξουμε την συνταγή της αρεσκείας μας, χρησιμοποιώντας τα βότανα και τους σπόρους που θέλουμε. Για ένα οξύμελι με σκόρδο: βάλτε σε ένα σκεύος 250γρ. ξύδι, 7 γρ. σπόρους από Μάραθο, και βράστε το μείγμα, προσθέστε 40 γραμμάρια φρέσκο σκόρδο κομμένο φέτες και μετά πιέστε για να φύγει το υγρό και προσθέστε 300 γραμμάρια μέλι. Βράστε το μέχρι να πάρει την πυκνότητα σιροπιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake