ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΑΓΙΑΓΚΑΘΟ κάρδος - Cnicus Benedictus

Ευθυτενές μονοετές φυτό με κόκκινο μίσχο, που φθάνει σε ύψος τα 65 εκατοστά. Έχει αγκαθωτά και σκληρά φύλλα και κίτρινα άνθη. Περιέχει λιγνάνες, κνικίνη, πτητικό έλαιο, πολυακετυλένια, φλαβονοειδή, τριτερπένια, φυτοστερόλες και ταννίνες.
Η κνικίνη είναι ουσία πικρή, αντιφλεγμονώδη και αντιβιοτική. Το Αγιάγκαθο είναι καλό πικρό τονωτικό της όρεξης, διεγείροντας τις εκκρίσεις του στομάχου των εντέρων και της χοληδόχου κύστης. Λαμβάνεται συνήθως ως βάμμα για διαταραχές του πεπτικού. Είναι ήπιο αποχρεμπτικό και αντιβιοτικό. Σε υπερβολικές δόσεις μπορεί να προκαλέσει εμετό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake