ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  (μέρος α')
Τα φαρμακευτικά αποτελέσματα ορισμένων φυτών είναι πασίγνωστα. Αυτό οφείλεται στα ενεργά συστατικά των φυτών όπου ευθύνονται για τις φαρμακευτικές δράσεις τους. Η γνώση κάποιων χημικών ουσιών που περιέχονται στα φυτά μας βοηθάει να κατανοήσουμε το πως επιδρούν στον οργανισμό.Οι κατηγορίες είναι οι εξής..

ΑΛΚΑΛΟΕΙΔΗ
Μια πολύ ανομοιογενής ομάδα, περιέχουν κατά κύριο λόγο στο μόριο τους αμινομάδα, που τα κάνει ιδιαίτερα ενεργά φαρμακολογικά. Κάποια είναι πασίγνωστα φάρμακα και έχουν αναγνωρισμένη φαρμακευτική χρήση. π.χ η ατροπίνη που βρίσκεται στην μπελλαντόνα έχει άμεση επίδραση στο σώμα μειώνοντας τους σπασμούς και καταπραΰνονταν τους πόνους.

ΑΝΘΟΚΥΑΝΕΣ
Είναι οι χρωστικές που δίνουν στα άνθη και στα φρούτα το κυανό, βυσσινί ή κόκκινο χρώμα. Βοηθούν στο να διατηρηθούν υγιή τα αιμοφόρα αγγεία. π.χ τα βατόμουρα και τα σταφύλια περιέχουν αξιόλογες ποσότητες ανθοκυανών.

ΑΝΘΡΑΚΙΝΟΝΕΣ
Είναι το κύριο ενεργό συστατικό φυτών τα οποία λαμβάνονται για την ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα.Έχουν διεγερτική υπακτική επίδραση στο παχύ έντερο προκαλώντας συσπάσεις στα 
τοιχώματα και διεγείροντας την αφόδευση. π.χ η σέννα.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ 
Κάποια φυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών όπου συντελούν στην ημερήσια κατανάλωση του οργανισμού. π.χ το κυνόροδο ο καρπός της αγριοτριανταφυλλιάς περιέχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά βιταμίνης C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake