ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  (μέρος  β')


ΓΛΙΣΧΡΑΜΑ
Βρίσκεται σε πολλά φυτά και αποτελείται από πολυσακχαρίτες που με το νερό παράγετε μια κολλώδη ζελατινοειδή μάζα. Το γλίσχρισμα επενδύει τους βλεννογόνους του πεπτικού συστήματος, προστατεύοντας τους από ερεθισμούς ,τα οξέα και τις φλεγμονές. Αυτή η προστατευτική δράση του επεκτείνετε και σε άλλες περιοχές, βλεννογόνων του λαιμού, των πνευμόνων, των νεφρών και του ουροποιητικού π.χ η πτελέα η πυρόχρους.
ΘΕΙΟΓΛΥΚΟΖΙΤΕΣ
Βρίσκονται αποκλειστικά στα είδη της οικογένειας της μουστάρδας και έχουν ερεθιστική επίδραση στο δέρμα, προκαλώντας φλεγμονές και φουσκάλες. Τοποθετημένα με την μορφή καταπλασμάτων  στις αρθρώσεις που πονάνε ή έχουν φλεγμονή ,αυξάνουν την ροή του αίματος στην περιοχή και βοηθώντας την αποβολή συσσωρευμένων άχρηστων προϊόντων (προβλήματα αρθρώσεων) π.χ το ραπανάκι. 
ΚΑΡΔΙΟΕΝΕΡΓΟΙ ΓΛΥΚΟΖΙΤΕΣ
Πολλά φαρμακευτικά φυτά περιέχουν καρδιοενεργούς γλυκοζίτες, διγιτοξίνη, διγοξίνη, γιτοξίνη, όπου έχουν ισχυρή άμεση επίδραση στην καρδιά, βοηθώντας τη να διατηρήσει την ευρωστία της και το ρυθμό των συσπάσεων σε περίπτωση καρδιακής ανεπάρκειας. Επίσης έχουν διουρητική δράση, ελαττώνοντας με αυτό τον τρόπο την πίεση του αίματος.π.χ η δακτυλίτιδα 
ΚΥΑΝΙΟΥΧΟΙ ΓΛΥΚΟΖΙΤΕΣ
Αν και αυτοί βασίζονται στο κυάνιο, ένα πολύ ισχυρό δηλητήριο, σε μικρές ποσότητες έχουν ωφέλιμη καταπραϋντική δράση στην καρδιά και τους μυς. Ο φλοιός της άγριας κερασιάς περιέχουν κυανιούχους γλυκοζίτες όπου κατασιγάζουν και καταπραΰνουν τους ερεθιστικούς ξερόβηχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake