ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ αντράκλα - Portulaca Oleracea

Μονοετές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά, με μικρά χονδρά φύλλα και μικρά κίτρινα άνθη. Περιέχει γλίσχρασμα, οξέα, σάκχαρα, βιταμίνες. Θεωρείται βότανο για προβλήματα του ουροποιητικού και του πεπτικού συστήματος. Έχει έντονη διουρητική δράση,
για προβλήματα στην ουροδόχο κύστη όπως δυσκολία στην ούρηση  ενώ είναι και καλό γιατρικό για την δυσεντερία και την διάρροια. Μπορεί να γίνει εξωτερική χρήση, πλύσης για δερματικά προβλήματα.

2 σχόλια:

 1. Μπράβο! Πολύ ωραία δουλειά έχετε κάνει.
  Εγώ φέτος πήρα γλιστρίδα από το http://www.olyplant.gr αλλά δεν ήξερα ότι είναι και βότανο. Δώστε μας περισσότερα στοιχεία για το πως να το χρησιμοποιούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το φυτό είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια. Συλλέγουμε καθ'όλη την διάρκεια του καλοκαιριού τα υπέργεια μέρη του. Έχει ήπια αντιβιοτική δράση και έχει καλά αποτελέσματα στους σκώληκες των εντέρων. Επίσης έχει δράση αντίδοτου σε κεντριά σφήγκας.
   Δεν χρησιμοποιείται ως φάρμακο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στην μήτρα.

   Διαγραφή

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake