ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ πιμπινέλλη - Pimpinella Anisum

Ευθυτενές φυτό που φθάνει σε ύψος τα 60 εκατοστά, με πτερόμορφα φύλλα και κίτρινα άνθη με γκριζοπράσινα σπέρματα. Περιέχει πτητικό έλαιο, κουμαρίνες, φλαβονοειδή, στερόλες και πρωτείνες.
Τα σπέρματα έχουν την ιδιότητα να
σταματούν τα αέρια και τον τυμπανισμό και να βοηθούν την διαδικασία της πέψης, ενώ μπορούν να καταπραΰνουν τους κολικούς σε νήπια μέσω του θηλασμού. Η αποχρεμπτική του δράση το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο σε αναπνευστικά προβλήματα, κοκίτη και βρογχίτιδας. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται εξωτερικά για την ψωρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake