ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!!

REISHI

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ


REISHI - GANODERMA LUCIDUM
Το Γανόδερμα ή Reishi είναι ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτικά μανιτάρια με πάρα πολλές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου. Είναι ένας βασιδιομύκητας με προσαρμογόνες ιδιότητες και παρέχει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη την στιγμή. Περιέχει τριτερπενοειδή, πολυσακχαρίτες, στερόλες, στεροειδή, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, με περισσότερους από 154 τύπους. Χρησιμοποιείται για καρδιακά προβλήματα, βοηθά στην μάχη ενάντια στην γήρανση, οξυγονώνει τα κύτταρα που βελτιώνουν την συνολική ενέργεια, βοηθάει στο να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης με αποτέλεσμα να βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της κακής και της καλής χοληστερόλης, εμποδίζει τις απότομες αυξήσεις του επιπέδου σακχάρου του αίματος, μειώνει της αρτηριακή πίεση λόγω του ότι καθαρίζει το αίμα και δίνει ελαστικότητα στις αρτηρίες. Η περιεκτικότητα του β-γλουτάνη (πολυσακχαρίτης) και οργανικό γερμάνιο, αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό ενάντια του καρκίνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake