ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!!

MAITAKE

MAITAKE
Το Grifola Fondosa όπως είναι το επιστημονικό του όνομα, είναι ένα θεραπευτικό μανιτάρι ευρέως διαδεδομένο στην Ιαπωνία. Είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες, ίνες και αμινοξέα. Επίσης περιέχει μια πρωτεΐνη την β-γλυκάνη που ευθύνεται για την ενεργοποίηση της ανοσοποιητικής δραστηριότητας του. Γι' αυτό και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έχει την ικανότητα να ρυθμίζει την πίεση του αίματος, το σάκχαρο όπως επίσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης. Δρα με φυσικό τρόπο ενάντια στην παχυσαρκία και μπορεί να παρεμποδίσει την αύξηση του σωματικού βάρους και τη δημιουργία λιπώδους ήπατος. Έρευνες έδειξαν ότι ένα τμήμα του μανιταριού το ''Maitake D fraction'' ενεργοποιεί αποτελεσματικά ένα ένζυμο το οποίο περιορίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, έχει αντικαρκινική δράση και πιθανόν αντιμεταστατικές ιδιότητες.  

2 σχόλια:

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake