ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

SHIITAKE

SHIITAKE
Lentinula Edodes, όπως είναι το επιστημονική ονομασία του μανιταριού Shiitake, είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι που κατάγεται και καλλιεργείται στην Α.Ασία. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, πλούσιο σε φώσφορο, χαλκό, ψευδάργυρο, σελήνιο και άλλα ιχνοστοιχεία. Έρευνες έδειξαν τις θεραπευτικές ιδιότητες του, ότι μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα και ότι έχει αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητες. Την ευθύνη των θεραπευτικών αποτελεσμάτων του, αναλαμβάνει μια πλούσια ένωση πρωτεϊνών, η α-γλυκάνη που θεωρείται ότι μπορεί να αυξήσει την αντίσταση του οργανισμού σε παθογόνους οργανισμούς, όπως τον ιό της γρίπης του Δ.Νείλου και άλλες βακτηριακές λοιμώξεις. Επίσης έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να επηρεάσει τα καρκινικά κύτταρα του ήπατος και του προστάτη. Το συναντάμε και με την ονομασία Black Forest Mushroom ή Oakwood Mushroom .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake