ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΠΟΛΥΚΟΜΠΙ - Equisetum Arvense

Πολυετές φυτό με κίτρινο καρποφόρο βλαστό που φθάνει σε ύψος το 1 μέτρο, με οδοντωτό άκαρπο βλαστό με βελονοειδή φύλλα. Περιέχει πυριτικά οξέα, πυριτικά άλατα, φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα, αλκαλοειδή και στερόλες. Το εκουιζέτο όπως λέγετε, είναι εξαιρετικό γιατρικό για προβλήματα αιμορραγιών.
Λόγο της πηκτικής του δράσης, χρησιμοποιείται για πληγές, ρινορραγίες και αιμοπτύσεις. Έχει στυπτικές ιδιότητες στις αιμορραγίες του ουροποιητικού συστήματος, όπως κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα και παθήσεις του προστάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake