ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!!

HORNY GOAT

HORNY GOAT
Το Epimedium όπως είναι και η επιστημονική ονομασία του, είναι ένα φυτό που φύεται στην Ασία και κυρίως στην Νότια Κίνα, αλλά πλέον και στην Ευρώπη. Χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό και ως το κατεξοχήν φάρμακο για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας. Μπορεί και χαλαρώνει τους μαλακούς μύες και επιτρέπει την καλύτερη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα. Στους άνδρες εκτός από τη στυτική δυσλειτουργία, χορηγείται για την αύξηση των σπερματοζωαρίων, ενώ στις γυναίκες δίδεται συνήθως για την καταπολέμηση της κόπωσης, αλλά και της υπέρτασης που εμφανίζεται μετά από την εμμηνόπαυση. Επίσης επαναφέρει και αποκαθιστά τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, φέρνοντας τον οργανισμό σε φυσιολογικά επίπεδα. Θεωρείται επίσης αντιβακτηριακό, τονωτικό, αγγειοδιασταλτικό και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

4 σχόλια:

  1. Τις ιδιοτητες του φυτου δεν μπορουμε να τις δουμε ; Πως θα ξερουμε τι ,που κ γιατι να το παρουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληροφορίες υπάρχουν στην κατηγορία υπερτροφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα άρθρα με τις υπερτροφές είναι όλα στην σελίδα-κατηγορία με την ίδια ονομασία, για καλύτερη ευκολία ανάγνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός από το Horny Goat, εξαιρετική υπερτροφή με παρεμφερή δράση, είναι και το Κόρντισεπς (Cordyceps Sinensis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake