ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

PSILLIUM PLANTAGO INDICA

PSILLIUM PLANTAGO INDICA
Γνωστό και διάσημο για την ισχυρή δράση του, στο γαστρεντερικό σύστημα. Μπορεί και προστατεύει το έντερο, χωρίς να επηρεάζει την βλέννα του ενώ είναι και ήπιο καθαρτικό. Κατακρατά σχεδόν 6 φορές το βάρος του σε νερό και έτσι, βοηθάει στην φυσιολογική λειτουργία της αφόδευσις, καθαρίζοντας και διατηρώντας το μαλακό. Χρησιμοποιείται για ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, υπερχοληστερολαιμία, παχυσαρκία και σπαστικής κολίτιδας. Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα, επειδή έχει την ικανότητα  να επιβραδύνει την απορρόφηση υδατανθράκων από το έντερο. Επίσης όλο αυτό, δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας και μείωσης της όρεξης με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake