ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

SCHISANDRA BERRY

SCHISANDRA BERRY
Παραδοσιακά φρούτα της Κίνας, γνωστά για την εξαιρετική αντιγηραντική και τονωτική τους δράση. Χρησιμοποιούνται για πνευματική διαύγεια και βελτίωση των αντανακλαστικών, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση του άγχους  και της κόπωσης, αλλά και για την προστατευτική του επίδραση στο συκώτι και στα νεφρά. Τα μούρα περιέχουν λιγνάνες που προστατεύουν το συκώτι, ενώ παράγουν πολλά χρήσιμα αντιοξειδωτικά που τονώνουν τα κύτταρα και βοηθούν το σώμα να ανταποκριθεί σε στρεσογόνες καταστάσεις. Λειτουργούν ως ήπιο ηρεμιστικό και αντικαταθλιπτικό και δρουν κατά ορισμένων ψυχικών ασθενειών και παθήσεων του κεντρικού νευρικού συστήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake