ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Πολλά φυτά τα οποία φύονται σε ολόκληρο των κόσμο, έχουν φαρμακευτικές χρήσεις, γιατί περιέχουν ενεργά συστατικά που επιδρούν άμεσα και βοηθούν στο σώμα. Χρησιμοποιούνται και στην βοτανοθεραπεία και στη συμβατική ιατρική. Περιέχουν οφέλη τα οποία συχνά στερούνται τα συμβατικά φάρμακα, βοηθώντας την καταπολέμηση των ασθενειών και στηρίζοντας την προσπάθεια του οργανισμού να ανακτήσει την υγεία και ευεξία του.

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ
(Ιπποκράτης 460 - 370 π.χ)

e mail

Για περισσότερες πληροφορίες των βοτάνων που σ'ενδειαφέρουν ή δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην λίστα, επικοινωνήστε στο botanatherapy@gmail.com
Καλώς ήρθατε στην ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.

CHIA SEEDS

CHIA SEEDS
Από τις βασικές τροφές των Ινδιάνων της Νότιας Αμερικής, οι σπόροι της Chia δίνουν εξαιρετική ενέργεια όλη μέρα. Περιέχουν 30% πρωτεΐνη, 30% φυτικές ίνες, 30% Ω3 λιπαρά οξέα. Έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς, ενώ χρησιμοποιούνται και για τον σακχαρώδη διαβήτη και την οστεοπόρωση. Το σημαντικό τους προτέρημα είναι ότι μπορούν και απορροφούν πολλαπλάσιο νερό του όγκου τους, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται στο στομάχι σε ένα είδος ζελέ που εμποδίζει τα ένζυμα του στομάχου την άμεση διάσπαση των υδατανθράκων και την μετατροπή τους σε σάκχαρα. Έτσι η αργή πέψη και η μεγάλη συγκράτηση νερού, έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ευεξίας, ενέργειας και ενυδάτωσης χωρίς το αίσθημα της πείνας.  

1 σχόλιο:

Δείτε επίσης...

Αιθέρια Έλαια

Το απόσταγμα της φύσης.

Aloe Vera

Το θαυματουργό φυτό.

Camu Camu

Φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Ιπποφαές

Αντιοξειδωτικό - Αντιβιοτικό

Θεραπευτικά μανιτάρια

Reichi - Shiitake - Maitake